Monday, April 17, 2017

Bez pečenja. GRIZ KOCKE: Ukusan kolač, a ne peče se!


Za podlogu:
  • 1/2 l vode
  • 1/2 l mlijeka
  • 20 dag šećera
  • 20 dag grisa
  • 10 dag čokolade



Za kremu:
  • 1 l mlijeka
  • 4 pudinga od vanilije
  • 10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
  • 15 dag margarina
  • 2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)
Za čokoladnu glazuru:
  • 15 dag čokolade, 
  • 3 žlice ulja, 
  • 5 dag margarina,
  • 2 žlice šećera u prahu, 
  • 5 žlica mlijeka
Priprema:
Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom. Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna. U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa. Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom.

Skuhati pudinge na klasičan način. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu. U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag.  Kremom premazati podlogu od grisa. Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom.
Dobar tek!
P.S. Moje isprike zbog nedostatka fotki izrade. Kolač sam radila uz kuhanje ručka pa sam bila rastrgana na sto strana i jednostavno nisam stigla fotač uzeti u ruke, pa zato danas samo fotke finalnog proizvoda. No, s obzirom koliko se kolač svidio mojima, pravit ću ga uskoro opet, a onda slijede i fotke izrade

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design